This content has been archived. It may no longer be relevant
Galatasaray sezonun tamamlanmasının ardından transfer çalışmalarına başladı. Başkanvekili Erden Timur, birçok kaliteli oyuncuyu Galatasaray’a kazandırmak adına uğraş veriyor. Dünya yıldızlarının isimleri Galatasaray ile anılıyor. Ancak, Erden Timur, bir yandan da genç ve gelecek vaat eden oyuncuları transfer etmeyi düşünüyor. Sarı kırmızılı takımın transfer listesinde olan isimlerden birisi de Diego Gomez!

20 Yaşındaki Oyuncuyu Çok Sayıda Kulüp İstiyor
Her şeyden önce, Diego Gomez’in kim olduğundan bahsedelim! 27 Mart 2003 tarihinde dünyaya gelen oyuncu, güncel tarih itibariyle, Paraguay’ın Libertad kulübünde forma giyiyor. 1.85 boyundaki oyuncu, başta merkez orta saha olmak üzere ön libero ve forvet arkası pozisyonlarında da görev alabiliyor. Bir başka deyişle, orta sahanın her yerinde şans bulabilen bir isim! Güçlü fiziği ile dikkat çeken oyuncu, geleceğin yıldızlarından birisi olabilir.
Libertad altyapısından yetişen oyuncu bu sezon 22 maçta görev yaptı. Söz konusu maçlarda sahada bin 544 dakika kaldı. Güzel performansını dört gol ve iki asist ile süsledi. Genç yaşına rağmen takımının oynadığı maçların neredeyse tamamına ilk 11’de başladı. Bunun yanı sıra, Ocak ila Şubat ayları arasında düzenlenen 20 Yaş Altı Güney Amerika Şampiyonası’nda Paraguay U20 milli takımında görev aldı. Bu turnuvada dört maça ilk 11’de başlarken bir maçta oyuna sonradan giren isim oldu. Paraguay U20 milli takımının kaptanlığını yaptı.

Diego Gomez ile ilgilenen çok sayıda kulüp bulunuyor. Bu kulüplerden birisi de Galatasaray! Paraguay basını, bu oyuncunun kısa süre içerisinde bir kulübe transfer olacağını iddia etti. Oyuncu ile en çok ilgilenen kulübün Galatasaray olduğu söylendi. Diego Gomez’i önümüzdeki sezon Galatasaray’da görebiliriz. Takdir edersiniz ki, Galatasaray’ın çok geniş ve kaliteli bir kadrosu mevcut! Bilhassa merkez orta saha pozisyonunda önemli isimler görev alıyor. Buna bir de orta sahaya yapılacak yeni transferler eklenince Diego Gomez’in Galatasaray’a gelse dahi ilk 11’de forma giyemeyeceğinden bahsedebiliriz. Sarı kırmızılı kulüp, oyuncuyu transfer etse de gelişimi adına farklı bir kulübe kiralayabilir.
Galatasaray’da Transfer Çalışmaları Devam Ediyor
Sarı kırmızılı takımın yeni sezon öncesinde kadrosuna katmak istediği tek isim Diego Gomez değil! Okan Buruk, orta sahaya transfer istiyor. Bu ismin Şampiyonlar Ligi standartlarında olmasını hayal ediyor. Lucas Torreira’nın yeri garanti! Ancak, partneri Sergio Oliveira için aynı şeyleri söylemek mümkün değil! Portekizli oyuncu, bu sezon bilhassa önemli maçlarda performans düşüklüğü yaşadı. Oyuncunun temposuz oluşu Galatasaray’ın başını ağrıtabilir. Okan Buruk, Sergio Oliveira’yı önümüzdeki sezonun ilk 11’inde düşünmüyor. O bölgeye daha iyi bir ismin transfer edilmesini istiyor.
Victor Nelsson Galatasaray’dan ayrılma ihtimali olan isimlerden bir diğeri! Danimarkalı stoper ile Tottenham ve Sevilla ilgileniyor. Galatasaray, bu oyuncuyu yüksek bir bonservis bedeli karşılığında sattığı takdirde kadrosunu yabancı bir stoper ile takviye edecek.