This content has been archived. It may no longer be relevant
İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara tepki göstererek Filistin’e destek mesajı veren futbolcuların bazıları linç edilirken terörist ilan edilenleri de oldu.
Avrupa’daki futbol takımları, İsrail ordusunun saldırıları altındaki Filistin’e sosyal medya üzerinden destek veren futbolcuları kadro dışı bırakıyor.
Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Milletvekili Johannes Steiger, Filistin’e destek paylaşımı yapan Almanya ekibi Bayern Münih’in Faslı futbolcusu Noussair Mazraoui’nin hem kulüple ilişiğinin kesilmesini hem de sınır dışı edilmesini istedi. BILD gazetesi, “terör desteği yapıyor” manşeti attı.
BUNDESLİGA EKİBİ MANİZ 05 SÖZLEŞMEYİ FESHETTİ
Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Mainz 05 de Filistin’e destek veren sosyal medya paylaşımı nedeniyle futbolcusu Anwar El Ghazi’yi dün kadro dışı bıraktığını duyurmuştu. Mainz 05, kadro dışı kararı sonrası El Ghazi’nin sözleşmesini feshetti.
Almanya ekibi; sezon başında transfer ettiği Anwar El Ghazi’nin Filistin-İsrail savaşıyla ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle şok bir karara imza attı.
FSV Mainz 05 Anwar El Ghazi’yi antrenmanlardan ve maçlardan men etti. Uzaklaştırma kararı, 28 yaşındaki futbolcunun pazar akşamı yaptığı ve daha sonra silinen sosyal medya paylaşımına bir tepki olarak böyle bir karara imza attı.
Mainz’ın sezon başında transfer ettiği Fas asıllı Hollandalı futbolcusu El Ghazi, bir başka kullanıcının Instagram’da Filistin’e destek olmak amacıyla yazdığı yazıyı kendi hesabı üzerinden paylaştı.
Peki hedef haline gelen El Ghazi’nin paylaşımında ne vardı?
“Bu savaş değil. Bir taraf diğerinin suyunu, yiyeceğini ve elektriğini kestiğinde bu savaş değildir. Bir taraf nükleer silahlara sahipse bu savaş değildir. Bir taraf milyarlarca dolarla finanse ediliyorsa bu savaş değildir. Bir taraf diğer taraf hakkında yanlış bilgi yaymak için yapay zeka resimleri kullanıyorsa bu savaş değildir. Sosyal medya bir tarafın içeriğini sansürlerken diğerini sansürlemiyorsa bu savaş değildir. Bu bir çatışma değil ve savaş da değil. Bu bir soykırım ve kitlesel yıkımdır ve biz buna canlı olarak tanık oluyoruz. Nehirden denize, Filistin özgür olacak”
FİLİSTİNE DESTEK VEREN BENZEMA TERÖRİST İLAN EDİLDİ
Avrupa’da İsrail yalakalığı son hızla devam ediyor. Anwar El Ghazi ve Youcef Atal’ın ardından bu kez Karim Benzema, Filistin’e destek verdiği için cezalandırılmak isteniyor.
İspanyol ekibi Real Madrid ile sözleşmesi sona erdikten sonra Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ittihad’a transfer olan Karim Benzema, yaptığı paylaşım ile gündeme geldi.
İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrası paylaşım yapan Karim Benzema, “Tüm dualarımız bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeyen haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için” paylaşımını yapmıştı.
FRANSIZ VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILMASI İSTENDİ
Cezayir asıllı Fransız oyuncunun paylaşımı Fransa’yı ayağa kaldırdı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor” açıklamasını yaptı.
Darmanin’in yanı sıra milletvekillerinden de Benzema için çağrıda bulunuldu. Valerie Bouay, Karim Benzema’nın Fransız vatandaşlığından çıkarılması yönünde çağrıda bulundu. Benzema, Darmanin ve Bouay’e henüz yanıt vermedi.