Beşiktaş’ta Şenol Güneş Dönemi Sona Erdi

This content has been archived. It may no longer be relevant

Beklenen oldu. Yeni sezona çok kötü başlayan, hem Süper Lig’de hem de Konferans Ligi’nde üst üste kötü sonuçlar alan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş ile yollar ayrıldı. Deneyimli teknik adam, FC Lugano ile oynanan maçın ardından yönetimin gerçekleştirmiş olduğu acil toplantıda yer aldı. Söz konusu toplantı, 4.5 saat sürdü.

Siyah beyazlı takımın taraftarları, 6 Ekim 2023 gününe kağıt üzerinde pek sürpriz olmayan bir haber ile uyandılar. Şenol Güneş, yönetim ile yapmış olduğu görüşmenin ardından görevinden istifa etti. 71 yaşındaki teknik adam, takımın hedeflerinden henüz tam olarak uzaklaşmamasına rağmen böyle bir karar almayı tercih etti. Yakın çevresi, Şenol Güneş’in Beşiktaş’ın daha fazla zarar görmesini önlemek adına istifa ettiğini söylüyor.

Burak Yılmaz Veda Paylaşımı Yaptı

Şenol Güneş, 6 Ekim 2023 sabahı BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne gelerek teknik ekip ve futbolcular ile vedalaştı. Söz konusu vedalaşmanın ardından Burak Yılmaz’dan bir paylaşım geldi. Güncel tarih itibariyle, Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in yardımcısı olarak yer alan 1985 doğumlu isim, Şenol Güneş’in kendisi için ne kadar değerli olduğuna değindiği bir paylaşım yaparak hocasına veda etmiş oldu.

Şenol Güneş’in İkinci Dönemi Pek İyi Geçmedi

Şenol Güneş, Beşiktaş camiası adına son derece önemli bir isim! Kendisi, ilk olarak, 2015 ila 2019 yılları arasında Beşiktaş’ta görev yaptı. Dört sezon boyunca harika başarılara imza attı. Beşiktaş, o dönem üst üste iki kez Süper Lig’de şampiyon oldu.

Bunun yanı sıra, 2016 – 2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynama başarısını gösterdi. O dönemi unutulmaz kılan detaylardan birisi de 2017 – 2018 sezonundaki UEFA Şampiyonlar Ligi macerası! Beşiktaş, grubundan yenilgisiz bir şekilde lider olarak çıktı. Son 16 turunda Almanya’nın Bayern Münih takımı ile eşleşti. Bu takım karşısında varlık gösteremedi. Yine de taraftarlarına çok güzel başarılar yaşattı. Şenol Güneş’in Beşiktaş’taki ilk dönemi 2018 – 2019 sezonunun bitmesi ile beraber sona erdi.

Tarihler 2022 yılının Ekim ayını gösteriyordu. Yakından takip edenlerin bildiği üzere Beşiktaş, 2022 – 2023 sezonuna Fransız teknik adam Valerien Ismael ile başlamıştı. Yönetim, alınan başarısız sonuçların ardından Valerien Ismael ile yollarını ayırdı. Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş oldu. Beşiktaş, 28 Ekim 2022 tarihinde Şenol Güneş’in görevine başladığını duyurdu.

Şenol Güneş, Beşiktaş’taki ikinci döneminde takımının başında toplam 41 maça çıktı. Siyah beyazlı takım, bu maçların 28’inden galibiyet ile ayrıldı. Yedi beraberlik ve altı mağlubiyet aldı. Atmış olduğu 90 gole karşılık olarak kalesinde 48 gol gördü. Geçtiğimiz sezonu üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, son olarak 5 Ekim 2023 Perşembe günü kendi sahasında FC Lugano’ya mağlup oldu. Bu yenilgi, bardağı taşıran son damla idi.