Bu sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Akhisar Basketbol, 19 Mart tarihinde oynadığı Sigotam.net maçından da 99-65 mağlup ayrılarak 23’üncü haftada 23’üncü mağlubiyetini aldı. Tarihi anlamda kötü bir rekora imza atmasına ramak kalan Manisa temsilcisinin gösterdiği bu performansın altında yatan nedenler ise bir türlü anlaşılamıyor.

Hep Aynı
Bu sezon Türkiye Basketbol Ligi’ni takip eden basketbolseverlerin ligde oynanan her maça heyecan duyması mümkün ancak bir takımın sonucu hiçbir zaman değişmiyor.
O takım da bir dönem bu lige damga vurmuş ve oldukça başarılı olmuş Akhisar Basketbol takımı. 2021/2022 sezonunda oynadığı hiçbir maçı kazanamayan Manisa temsilcisi, 19’uncu hafta müsabakasında Sigortam.net takımına konuk olduğu maçta da etkili bir performans gösteremedi ve sahadan 99-65 mağlup ayrıldı.
Ligin tarihine geçecek kadar kötü bir istatistiğe imza atan Yeşil Siyahlı ekibin bu gidişatı Akhisarlı taraftarları oldukça korkutuyor. Geriye kalan 2 maçta Fethiye Belediye Basketbol Kulübü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelecek olan takımın bu 2 maçtan da mağlup ayrılması demek sezonu hiçbir galibiyet alamadan kapatması anlamına geliyor.
Hiçbir takım taraftarı takımının sahaya çıktığı 25 müsabakanın 25’inden de mağlup olarak ayrılmasını izlemeye katlanmak istemez. Bununla birlikte ne yazık ki Akhisar Basketbol’un bu kötü gidişatı düzeltebilecek gücü de isteği de yok gibi görünüyor. Ancak zamanında bu ligde oldukça iyi işler çıkartan ekibin neden böyle bir kadere mahkum edildiğinin de sorgulanması gerekiyor.

Sorun Ne
Bu konuyla alakalı olarak Akhisar yerel medyasında yer alan haberlerde de çeşitli argümanların varlığından söz ediliyor.
Bahse konu haberler içerisinde yer alan detaylara göre kulübün yöneticileri genel anlamda bütçenin düşüklüğünden şikayetçiler. Bu nedenle istedikleri oyuncuları alamadıklarını ifade eden yöneticilerin bu argümanına karşı çıkılan temel dayanakların da olduğunu belirtmek gerek.
Takımın bütçesinin düşük olduğu bir gerçek ancak kadroya eklenen Amerikalı oyuncuların da varlığı söz konusu. Bu oyunculardan da iyi bir verim alınamıyor olması, takımın yöneticilerinin dar bütçeyi değerlendirmek konusunda istenen işleri yapamadığını ortaya koyuyor.
Öte yandan takımın basketbol parkesinde de formalarında da sponsorların varlığı söz konusu. Bu durum da taraftarların bir türlü maddi sıkıntıya ikna olamaması anlamına geliyor. Taraftarlar sponsor bulabilen bir takımın maddi anlamda zorluk yaşadığı durumunu bir bahane olarak kabul etmiyorlar.
Bir diğer sıkıntı ise takım içerisindeki gruplaşma olarak gösteriliyor. Cengiz Karadağ’ın maç içerisinde kalp krizi geçirmesiyle birlikte ciddi bir travma yaşayan takımın aynı zamanda bu bağlamda bir çözülme yaşadığı da ifade ediliyor.
12 sene boyunca bu ligde mücadele etmiş, Play-Off oynamış bir takımdan şu an hiçbir galibiyeti olmayan bir takım haline gelen Akhisar Basketbolda sorun her neyse tartışılır ancak çözüm konusunda çok net bir eksiklik olduğu gerçek.
Comments are closed.