This content has been archived. It may no longer be relevant
TFF 1.Lig’in altıncı haftası başlıktan da anlayabileceğiniz üzere Ege derbisine sahne oldu. 23 Eylül 2023 Cumartesi gününün programında yer alan maç saat 19.00’da başladı. Spor Toto Akhisar Stadyumu’nda oynanan maçı İlker Yasin Avcı yönetti. Gelin, bu maçın öne çıkan detaylarına bir göz atalım!
Göztepe Deplasmandan Galibiyet ile Ayrılmayı Hedefliyordu

TFF 1.Lig’deki diğer takımlara kıyasla çok daha kaliteli bir kadro oluşturan ancak söz konusu kadronun hakkını sahada veremeyen Göztepe, bu durumu değiştirmek adına Manisa FK maçını hedef maç olarak belirlemişti. Sarı kırmızılı takımı güncel tarih itibariyle Radomir Kokovic çalıştırıyor.
Kokovic, Manisa FK’nın sezona iyi başladığının farkındaydı. Yine de rakibinden çekinmiyordu. Takımını sahaya 5-4-1 dizilişi ile çıkardı. Kalede Lis, defansta Ogün, Ümit, Taha, Atınç ve Emre, orta sahada Mamah, Yalçın, Tijanic ve Palmer, forvette de Diouf vardı. Göztepe’nin sahaya dengeli bir kadro ile çıktığı gözlerden kaçmıyordu.
Manisa FK Sahaya 4-4-2 Dizilişi ile Çıktı

Yıllardan bu yana TFF 1.Lig’de yer alan ancak sezonu ilk yedi içerisinde bitirmeyi başaramadığı için play-off aşamasından uzak kalan Manisa FK, bu durumu bu sezon değiştirmek istiyor. Teknik direktör Osman Zeki Korkmaz, Göztepe’nin sezona kötü başladığının farkındaydı. Ancak, sarı kırmızılı takımın bu tür maçlardan iyi bir sonuç ile ayrılabilecek güce sahip olduğunu da biliyordu. Takımını sahaya 4-4-2 dizilişi ile çıkarak galibiyeti ne kadar istediğini gösterdi.
Bu önemli maçta Manisa FK’nın kalesini Alperen korudu. Defansta Ayberk, Graovac, Domgjoni ve Kaan, orta sahada Korenica, Tugay, Burak ve Topalli, forvette de Oğuz ve Sandro Lima görev yaptı. Manisa FK, Göztepe’ye kıyasla hücumu ön plana çıkaran bir kadro ile sahadaydı.
Celil Yüksel Takımına Üç Puanı Getiren Gole İmza Attı
Manisa FK – Göztepe maçının heyecanlı geçeceği düşünülüyordu. Böyle düşünenler yanıldılar. Çünkü, maçın ilk yarısında doğru düzgün gol pozisyonu yoktu. İlk yarısı golsüz biten maçın ikinci yarısında yaşanacaklar merak konusuydu. Her iki teknik adam da birçok oyuncu değişikliği yaptı. Futbolseverler, beklenen golün bir türlü gelmeyeceğini düşünüyorlardı. Oyuna sonradan giren isimlerden birisi de Celil Yüksel idi. Galatasaray altyapısından yetişen ve şu ana kadar birçok TFF 1.Lig ekibinde forma giyen 25 yaşındaki oyuncunun son adresi Göztepe olmuştu. Göztepe, bu oyuncunun 88’inci dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Maçı da bu skorla kazandı.
Göztepe, bonservisi Samsunspor’da olan Celil Yüksel’i sezon başında kiraladı. 25 yaşındaki oyuncu, ön libero ve merkez orta saha olarak görev yapabiliyor. Şu ana kadar TFF 1.Lig’de altı maçta görev yaptı. Söz konusu maçların dördüne ilk 11’de başlarken iki maçta oyuna sonradan girdi. Güzel futbolunu Manisa FK maçında attığı golle süsledi.