This content has been archived. It may no longer be relevant
Bu sezon TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta verdiği mücadelede kimi zaman ciddi avantajlar elde eden Akhisarspor, bu avantajları değerlendirmek konusunda akıllı davranamadı ve lige veda etti. 4 sene içerisinde tepetaklak olan Manisa temsilcisinde uzun bir süredir tartışılmaya devam eden Yönetim Kurulu ile alakalı tartışmalar deyim yerindeyse bıçak kesiği gibi kesilmiş durumda. Zira Yeşil Siyahlı ekibe devlet tarafından kayyum atandı ve kulüp fiilen iflas bayrağını çekmiş oldu.
Hukukun Kararı Net
Süper Lig’de yer aldığı dönemde henüz 2018’de Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kazanıp UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ettikten sonra 3 yıl içinde önce TFF 2.Lig Beyaz Grup’a sonra da 3’üncü Lig’e düşen Akhisarspor, yönetime atanan kayyumlarla seçime gidecek.
Türkiye’nin en başarılı kulüplerinden biriyken bir anda berbat bir şekilde yönetilmeye başlanan Manisa temsilcisi adına 1.5 yıldır beklenen dava sonunda nihayete erdi. Yönetim dışından göreve gelip menajerlik faaliyetleri gerekçesiyle eleştirilen Başkan Evren Özbey dönemi, kulübün eski avukatı olan Sezer Baylan’la birlikte kulüp üyeleri Ali Dal ve Sedat Kumanova’nın açtığı davayla sona erdi.
Akhisar 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi, üyelerin geçen yıl açtığı davada mevcut yönetim kuruluna tedbir konulup, kulüp yönetimine 2 Kayyum atanmasına karar verdi. Kulüp, yeniden üyeliklere açılacak ve ardından da seçime gidecek.
Akhisar 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesinin aldığı karara göre kulübün 28 Mart 2021’deki genel kurul toplantısında seçilen yönetimin yetkileri tedbiren durduruldu. Kulübe kayyum olarak Tayyar Ünsal ve Abdülkadir Yavuz Özdemir atandı.
Yönetimin tüm yetkileri kayyumlara geçerken, kayyumların yetkilerinin derneğin bir sonraki yapılacak olağan genel kurul kararına kadar devamına, maaşları 10’ar bin TL olacak kayyumların yetkilerinin 4 ay ile sınırlı olmasına karar verildi.
Soyguncu Yönetim
Öte yandan bu kayyumun atanmasında en temel sebeplerden birisi de Evren Özbey yönetiminin tam anlamıyla skandal olarak değerlendirilebilecek transfer faaliyetleriydi. FIFA kayıtlarında futbolcu olmadığı ifade edilen yabancı oyuncuları transfer ettikleriyle suçlanan Özbey ve yönetici arkadaşları, kulüpteki oyuncuların temsilciliklerini de kendi üstlerine alıyorlardı.
Aynı şekilde bu oyuncular içerisinde bu durumu kabullenmeyenleri kadro dışı bırakarak sindirmeye çalışan Özbey yönetimi, 28 Mart 2021’de düzenlenen kongrede üye olmayan insanları usulsüz olarak üye yaparak oy kullandırmak gerekçesiyle mahkemelik olmuşlardı.
İşte bu davayla birlikte artık tüm bu problemlerin devlet nezdinde incelenmesine dair karar alınmış oldu. Yeşil Siyahlı ekibi bir yok oluşa doğru daha da hızlı götüren Evren Özbey ve yönetici arkadaşlarından daha bir açıklama gelmemekle birlikte zaten oldukça sert bir şekilde eleştirilere maruz kaldığını da hatırlamakta fayda var.
Geçtiğimiz haftalarda kulübün Youtube hesabı üzerinden canlı yayında açıklamalarda bulunan Özbey’e taraftarların büyük bir çoğunluğu sert tepki göstermiş ve kendisi orada oturduğu müddetçe birçok taraftarın kulübe eskisi gibi destek vermeyeceği Başkana iletilmişti.